Jour och transporter

PÅ BEGRAVNINGSBYRÅN HAR VI ALLTID JOUR. DYGNET RUNT, ÅRET OM.

Detta innebär att man kan ringa oss för att rådgöra inför ett dödsfall eller en begravning, oavsett klockslag. Vår  jourverksamhet syftar främst till att kunna utföra en hämtning av avliden vid vilken tid på dygnet som helst, då de  anhöriga anser det lämpligt.

Begravningsbyråns personal kan anlända ganska fort till platsen för dödsfallet, i de flesta fall hemmet eller vårdboendet,  beroende på var platsen ligger. I normala fall brukar vi avtala en tid då vi kommer.

Alla hämtningar sker med en specialtillverkad begravningsbil. En bil med syfte att på ett värdigt och respektfullt sätt föra  en avliden från platsen för dödsfallet till bårhus. Vid hämtningstillfället finns alltid två begravningsentreprenörer på plats,  klädda i mörk kostym som alltid visar stor respekt för såväl den avlidne som dennes anhöriga.

Normalt sett så hämtar begravningsbyrån den avlidne på en prydlig bår med ett vitt lakan och kudde samt ett överdrag, allt för att visa respekt inför den sista färden. Om önskemål finns, så kan begravningsbyrån också utföra hämtning i kista. Vanligtvis så är det denna kista som den avlidne sedan begravs i. Vi har alltid olika typer av kistor på lager. Vid hämtningstillfället så samtalar begravningsentreprenören med sjuksyster eller anhöriga för att höra sig för om eventuella önskemål inför mötet på begravningsbyrån.