Gravvårdar

En gravsten fungerar både som ett minnesmärke och en plats att gå till för de efterlevande. Om man går på en äldre kyrkogård ser man att varje gravsten berättar en historia, inte bara om författare och statsmän utan även om bronsgjutaren och skomakaren. Under senare delen av 1900-talet försvann mycket av variationen på våra kyrkogårdar och gravstenar blev mer anonyma. Många stenar idag innehåller bara namnet och födelse- och dödsdatum.

Vi säljer gravstenar av alla sorter och självklart ordnar vi gravstenen helt enligt era önskemål. Förutom att sälja nya gravstenar hjälper vi också till med text kompletteringar på befintliga stenar eller bara uppfräschning av stenen.

GRF Gravvårdar AB

Företaget utför även komplettering och renovering av befintliga gravstenar. GRF har egna försäljningskontor och ombud över hela landet.

För svensktillverkade gravstenar kontrollerar företaget ofta hela kedjan från brytning av blockstenen i stenbrottet till resningen av stenen på gravplatsen. För att kunna möta önskemål om produkter till lägre pris sker även viss import av gravstenar från Asien.

Förutom tillverkning och gravering sköter GRF kontakterna med respektive kyrkogårdsförvaltning. De flesta leveranserna sker med företagets egna bilar och stenen reses på gravplatsen av egna montörer.

GRF har som vision att vara ett modernt och lyhört företag i en traditionsfylld bransch. Kvalitet är för GRF en fråga om materialets egenskaper, medarbetarnas skicklighet och den 25-åriga Skadegarantin. Det är också ett förhållningssätt i mötet med de människor som är företagets kunder.

GRF Gravvårdar har 30 anställda och har sitt säte i skånska Glimåkra. Förkortningen GRF har sitt ursprung i namnet Gravvårdsfabrikernas Försäljnings Aktiebolag och har en lång tradition inom gravvårdsbranschen..

www.grf.se